Timelapse
Dette gir det lille store ekstra.
timelapse, time, lapse, syrp, magic, carpet, genie, sony, nikon, d800, a7iii,
13578
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13578,page-child,parent-pageid-12812,eden-core-1.0.4,eden-theme-ver-3.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Time­lapse

Dette er noe ekstra.

Jeg tok med min første timelapsemaskin til Kalamata og Mesternes Mester i 2015, mest for å eksperimentere. Men du verden så gøy det er å fange soloppganger, solnedganger, stjerner, skyer, folk, infrastruktur og natur på denne måten.

Siden har det blitt flere og nyere modeller, og i øyeblikket har jeg skinner på 160cm, 100cm, og 2 x 60cm med 2 motorer + 2 ekstra mini-varianter. På toppen sitter en Nikon D800 og en Sony A7iii.

Selvgående B-kamera

En annen fordel timelapse-riggene har er at Sony A7iii ofte supplerer som B-kam med totaler, mens den kjører frem og tilbake på skinna si. Opptaket er i S-log2 og kan matches opp med feks FS7mii og FX9.

Setupen til høyre her har vært med meg på mange intervjuer, som ubemannet total når vi er 2 fotografer på andre kameraer, og som ubemannet total på nattesten i Mesternes Mester.

Etterbehandling

Med Adobe Lightroom og LRTimelapse finpoleres sekvenser, spesielt de der lyset endrer seg mye. After Effects stabiliserer bort shake fra vind eller annet.

Totalt tar det noen timer å gjøre en sekvens, men dersom man går inn for å produsere effektivt kan man få mange timelapser på en dag – og kose seg med postproduksjonen når man er tilbake på basen.

Rett i klippen

Ferdige filer i ønsket format leveres sammen med annet materiale og kan kastes rett ned på timeline i ethvert etterarbeid. Jeg fanger, laster inn, justerer, grader, organiserer og leverer materialet så produksjonen får enkle filer å jobbe med.

Hovedingrediensen i timelapse er tid – og litt tid tar det – men ikke i deres etterarbeid.

Høy produksjonsverdi i en ryggsekk

I en relativt lett oppakning kan jeg stocke et miljø/landskap fra froskeperspektiv til der fuglene flyr. Vennene mine her har vært med meg langs strender og på fjelltopper.

Skal du skape formen til en reise, en eksotisk location, vill natur i Norge eller bare Oslo by – la oss ta en prat.

Stockebilder levert til

Love Island – Ex On The Beach – Mesternes Mester – Boligjakten – Ex and the City

Screen grab fra en av timelapsene på nordøst-kysten av Mallorca